התשובה לכל השאלות מורכבת מכמה מרכיבים ואנסה לפשט לכם אותם ככל שניתן.
במה אני כיועץ משכנתאות מתחשב כאשר אני מתכנן אסרטגיית הגשת לקוח לבנק למשכנתאות?
1. היכן הלקוחות מנהלים חשבונות עובר ושב כיום – ייתכן ובבנקים אלו "יכבדו" אותם יותר- וייתכן ובסניפים ספציפיים יש לי קשרי עבודה טובה שיכולים לקדם את הבקשה בתנאים טובים יותר, בבחינה "גמישה" יותר של הפרמטרים.
2. היכן ניהלו הלקוחות חשבונות בעבר? האם יש להם שלדים בארון? האם הסתכסכו בעבר עם אחד הבנקים בניהול חשבון העו"ש?
3. האם ללקוחות היה כבר משכנתא בעבר? האם שולמה כסדרה? כלומר יש להם היסטוריית אשראי טובה ותקינה.ייתכן כי בנק שהכיר אותם בעבר יהיה גמיש יותר במתן משכנתא ובתנאים שיהיה מוכן להציע.
4. מהו אחוז המימון? מיקום הנכס? מהם אחוזי המימון? האם נדרש מרכיב גרייס או גישור? ישנם בנקים שמדיניות האשראי שלהם באותו פרק זמן מתעדפת או בררנית לחלקמנתוני הבקשה ולכן כדאי להתחשב בכך.
5. אם מדובר בהלוואה מקבלן מיהו הבנק המלווה? יתכן והוא נותן תנאים מיטביים לרוכשים בפרוייקט?
6.האם הלווה זקוק לערבים? האם הערבים מבוגרים ונדרש לבצע להם ביטוחי חיים?קיימת שונות בין הבנקים ביכולת לפרוס את המשכנתא בהתחשב בגיל הערב, ישנם בנקים שגמישים בויתור על ביטוחי חיים. סוגיית ערבים ללא ספק מצמצמת את מבחר הבנקים האטרקטיביים שנוכל לעבוד מולם.
מתוך מכלול הנקודות שציינתי ניתן ללמוד שלהחלטה לאיזה בנק ניגש להגיש את הבקשה יש היבטים נוספים הרבה מעבר לאיזו ריבית משכנתא הכי טובה אפשר לקבל. הכרות טובה עם מדיניות האשראי של כל אחד מהבנקים, קשרי עבודה טובים וניסיון של הרבה שנים במערכת הבנקאית בתפקידי ניהול עוזרים לי להביא אתכם הלקוחות לפתחם של הבנקים הרלוונטיים ביותר עבורכם בכל בקשת משכנתא.